Внесохме в деловодството на Народното събрание два с проекта на

...
Внесохме в деловодството на Народното събрание два с проекта на
Коментари Харесай

БСП предлага парламентът да одобрява всяко решение на кабинета за помощ за Украйна

„ Внесохме в деловодството на Народното събрание два с плана на решения. С единия предлагаме Народното събрание да утвърждава всяко решение на Министерски съвет за военна, техническа, финансова и друга помощ за Украйна “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред кореспонденти в Народното събрание.
„ Всичко, което се почиства от складовете на Министерството на защитата и Министерство на вътрешните работи да минава през утвърждение на народните представители. Освен това внасяме и план на решение съглашението за даване на военна помощ за Украйна още веднъж да мине през Народното събрание ”, уточни Нинова.

Повод за изказването й бяха декларираните по-рано планове на съуправляващите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС България да даде на Украйна бронирана техника от 70-те години, която не се е употребила заради отпаднала нужда. Това Нинова назова " евакуиране на складовете " на Българската войска. 

Според нея „ всеки ден се взимат решения, които доближават България към войната “. „ Категорично сме срещу това. Виждаме, че имат към този момент твърдо болшинство - ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи са ръководещото болшинство “, сподели още Нинова.

“Изказването на Денков във Вилнюс, с което поддържа потреблението на касетъчни боеприпаси нарушава конвенцията, която не разрешава такова потребление и на спогодба, в която България взе участие “, сподели тя, визирайки присъединяване на премиера Николай Денков на срещата на върха на НАТО.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР