Внесохме промени в Закона за прякото участие на гражданите, които

...
Внесохме промени в Закона за прякото участие на гражданите, които
Коментари Харесай

ИТН отново внася промени в Закона за референдумите

Внесохме промени в Закона за директното присъединяване на жителите, които касаят произвеждането на референдумите в България. Преди три месеца порочната сглобка отхвърли и нашата воля, и тази на жителите. Ние сме упорити и входираме отначало този закон, с леки корекции в него. Това разгласи депутатът от „ “ Станислав Балабанов преди медии.

„ В сегашния план за изменение се предлага обединен метод при двата типа референдуми, по модела за локалните референдуми. Смятаме, че по този начин отразяваме сериозна представителност “, съобщи той.

„ В плана съзнателно залагаме прагът за подписите да е 1/40, или 2,5% от хората с изборни права, почти 130 000 – 140 000 души, които да дадат своите подписи и референдумът да бъде наложителен за осъществяване. Друга смяна – срокът за народен референдум предлагаме срокът да бъде 6 месеца, както е в развитите европейски страни, а за локални референдуми – 5 месеца “, изясни Балабанов.

" Въпреки че сме изправени пред една стена от корупционери, които ги интересуват други неща сега, свързани с делба и систематизиране на страната, въпреки всичко се надявам, че ще извърнат внимание на желанията на хората и на нашата самодейност, която е наша борба от доста години нас ",

„ Това е наша борба от доста години насам. Искам да дам образец по какъв начин наподобяват лъжците и лицемерите в нашето Народно заседание. Разбрах от изявления в медиите, че ПП-ДБ ще вкарат техен план, който да трансформира Закона за директното присъединяване на жителите, безусловно изкопиран от законопроекта на Има Такъв Народ, против който те гласоподаваха „ срещу “.

излизат ми предишния ден и споделят „ ние, разчитайки на болшинството изпод – и, ще променяме Закона за директното присъединяване и ще реформираме “. Не е ли лицемерно, сътрудници? Защо преди три месеца не гласувахте за нашия законопроект? “, попита той.

Балабанов е безапелационен, че присъединяване на жителите е само и единствено борба на „ “.

„ Когато ние инициирахме референдума през 2016 година, когато милиони жители излязоха да гласоподават, и медии, и Народно заседание се правеха, че такова нещо не съществува. Правим всичко допустимо да контролираме и променим скелета на този законопроект, с цел да може жителите в действителност да бъдат питани и да вземат участие директно в политическите процеси в страната. Призовавам ПП-ДБ да погледнат претекстовете ни и да ги поддържат, в случай че толкоз желаят да вземат участие. “

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР