И през следващите дни времето ще остане твърде променливо и

...
И през следващите дни времето ще остане твърде променливо и
Коментари Харесай

Променливо време през следващите дни

И през идващите дни времето ще остане прекомерно изменчиво и по-често прохладно. Ще има и доста слънчеви часове, само че и региони с валежи и гръмотевици.

Ветровито ще бъде и през днешния ден, изключително в Източна България, където се чака и захлаждане. Максималните температури там ще бъдат от 16° до 19°, в останалата част от страната от 21° до 26°, в София към 20°. Над Западна България ще остане слънчево, само че в останалата част от страната в следобедните часове ще има региони с превалявания.

И през нощта ще вали основно в Централна и Източна България, на повече места и по-интензивно в източните региони.

През деня преваляванията ще стартират да стопират, най-късно в Южна България, а тук-там в югозападните региони ще има и гръмотевична активност.

Максималните температури ще останат в необятни граници, само че ще бъдат по-ниски спрямо през днешния ден - от 13° до 22°.

Ще продължи да духа сдържан източен, в източната половина от страната и по Черноморието североизточен вятър, който краткотрайно ще се усилва. И там ще бъде дъждовно, с по-значителни количества по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Лоши условия за туризъм в планините на следващия ден. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Ще има и превалявания от дъжд, тук-там съпроводени от гръмотевици.

И в сряда ще остане прохладно, тук-там с валежи и повече слънчеви часове в западните региони.

И през идващите дни ще има региони с превалявания и гръмотевици. Температурите ще останат без основна смяна. Малко по-ниски в петък, когато има нараснала възможност тук-там явленията да са интензивни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР