Внесеното вчера предложение на БСП в деловодството на парламента за

...
Внесеното вчера предложение на БСП в деловодството на парламента за
Коментари Харесай

БСП изненадала коалиционните партньори с поправката за връщане на хартиените бюлетини

Внесеното през вчерашния ден предложение на Българска социалистическа партия в деловодството на Народното събрание за връщането на опцията да се гласоподава и с хартиени бюлетини с изключение на с машини на избори се оказа неочакван ход за останалите членове на ръководещата коалиция.

Няма реализирано авансово единодушие на равнище коалиция, стана ясно от коментар на заместник-председателя на Народното събрание Ива Митева от Има Такъв Народ.

„ Имахме среща съдружните сътрудници, на която " ИТН ", " Демократична България " и " Продължаваме Промяната " изрично декларирахме, че няма да подкрепим сходен законопроект, в случай че бъде импортиран ", разкри Митева. Виждам, че през вчерашния ден този законопроект е импортиран, очевидно желае някой " ръчички да пипат в бюлетините и да дефинират изборния резултат ", разяснява тя и добави, че импортираната корекция за ремонт на Изборния кодекс я тормози повече, в сравнение с ориста на спецправосъдието.

Това е самодейност на Българска социалистическа партия, която ние не поддържаме, разяснява на собствен ред ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов.

А ръководителят на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси Милен Матеев  от " Продължаваме Промяната " искрено призна, че несъмнено е бил сюрпризиран от самодейността на Българска социалистическа партия, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Не мисля, че такава смяна е нужна, тъй като доста години се борихме тъкмо това - да реализираме едно електронно гласоподаване, сподели той и дефинира като стъпка обратно връщане на хартиените бюлетини.

Официалният коментар по линия на Българска социалистическа партия все още по тематиката е, че импортираният през вчерашния ден законопроект за връщане на хартиените бюлетини е показан на съдружните сътрудници и не попада в съглашението за държавно управление. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР