Внесените от ГЕРБ и Обединени патриоти промени в Изборния кодекс

...
Внесените от ГЕРБ и Обединени патриоти промени в Изборния кодекс
Коментари Харесай

Филип Попов: Отлагането на машинното гласуване дава шанс за опорочаване на изборите

Внесените от ГЕРБ и " Обединени патриоти " промени в Изборния кодекс (ИК) са доказателство за неспазване на предходните им обещания да се организира машинно и електронно гласоподаване. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов пред БНР.

 Отлагат електронното гласоподаване
Отлагат електронното гласоподаване

ГЕРБ и Оперативна програма внесоха в петък следобяд промени в Избирателния кодекс

Според него със законопроекта за промени в ИК ръководещите потвърдили, че не държат на своите обещания. Сегашните промени в Изборния кодекс за машинното и за електронно отдалечено гласоподаване, бяха признати на процедура с техните гласове, счита депутатът от левицата.

" В последна сметка мисля, че задачата на тези промени и отлагането на машинното гласоподаване с едни безумни претекстове е да даде по-голяма опция за опорочаване на изборния развой, за операция ", счита Попов.

 И патриотите готвят собствен вид за Изборен кодекс
И патриотите готвят собствен вид за Изборен кодекс

Патриотите не харесват концепцията на ГЕРБ за нов референдум за изборните правила

Относно дебата дали партийната дотация да е 1 лев на народен представител или 11 лв., както е в този момент, Филип Попов разяснява, че премахването ѝ ще усили корупцията .

Припомняме, на съвещание на Бюджетната комисия в Народното събрание късно нощес бе призната макрорамката на Бюджет 2019 година със сегашната дотация.

" Когато една партия няма съответните пари, с цел да поддържа своите офиси и клубове, естествено тя би трябвало да търси пари от някакъв източник, частен източник, бизнес и по този начин нататък. Това неизбежно ще я сложи в избрана взаимозависимост . Тази взаимозависимост обаче би следвало да е минимум от страната ", счита Попов.

Според него задачата на тези промени в ИК и отлагането, особено на машинното гласоподаване , е да даде по-голяма опция за опорочаване на изборния развой, за операция, сподели Попов. Той напомни позицията на партията от 2017 година, че дотацията би трябвало да е " 6-7 лв. ".

От левицата желаят да изчистят изборните описи от " мъртви души ". В партията разискват завишаване на глобите за кметове те, които разрешават на един адрес да се записват повече от законопозволения брой жители , които могат да гласоподават. Това е нелегално.

" Знаете по морето особено по какъв начин набъбват, когато пристигна време за избори, курортните градчета ", добави Попов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР