Внедряването на последните научни новости в спорта и физическото развитие

...
Внедряването на последните научни новости в спорта и физическото развитие
Коментари Харесай

Петима министри и президентите на федерациите по футбол, волейбол и баскетбол обсъдиха дигитализацията в спорта

Внедряването на последните научни новости в спорта и физическото развиване и валидност на българското население бяха дискутирани от петима министри и ръководителите на най-големите спортни федерации у нас. По покана на министъра на младежта и спорта Весела Лечева в срещата участваха министърът на образованието и науката проф. доктор. Сашо Пенов, министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, министърът на електронно ръководство Георги Тодоров и президентите на федерациите по футбол, волейбол и баскетбол – Борислав Михайлов, Любомир Ганев и Георги Глушков.

„ Мисля, че няма друго нещо, което може да сплоти петима министри на едно място както спортът. Благодаря на всички Вас, че се отзовахте на поканата на Министерството на младежта и спорта да дискутираме едни от най-важните тематики, свързани  с реализацията на младото потомство в България. Това демонстрира Вашата угриженост “, съобщи Лечева.

 Снимка: ММС

 „ Физическото развиване и физическата валидност е в основата на държавната политика за физическата просвета и спорта в редица страни от Европейския съюз. Отделянето на нужното му внимание от страна на ММС, както и на останалите министерства, идва и от угриженост за бъдещите генерации “, сподели Лечева и добави, че ММС взаимно с други министерства ще разработят план на Национална стратегия за проучване на физическото развиване и физическата  валидност на популацията на България, което не е правено от дълги години.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР