Внасяме 30 000 подписа в Народното събрание, събрани от Съюз

...
Внасяме 30 000 подписа в Народното събрание, събрани от Съюз
Коментари Харесай

Нинова: Внасяме в НС 30 000 подписа с искане за преизчисляване на пенсиите

Внасяме 30 000 подписа в Народното събрание, събрани от " Съюз на пенсионерите - Хасково ", от цялата страна с искане за преизчисляване на пенсиите с новия средноосигурителен приход за 2017 година, сподели ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова след среща с представителите на сдружението, оповестиха от пресцентъра на партията.

Нинова е добавила, че подписката продължава, а до момента е подкрепена и от младежи.

Българска социалистическа партия от дълго време упорства всички пенсии да бъдат преизчислени. Затова внесохме оферти в бюджета, сред първо и второ четене, за преизчисляване на всички пенсии със средноосигурителен приход за 2013 година, е показала Нинова. Това ще коства на бюджета 800 млн. лева, а левицата е показала от кое място ще дойдат тези пари.

" Провеждаме тази политика години наред, тъй като възрастните хора са най-ощетените в страната. Цените на ток, парно, вода и артикули порастват нагоре, а пенсиите ще бъдат осъвременени единствено по швейцарско предписание и то от първи юли следващата година, когато нарастването ще бъде изядено от инфлацията ", е коментирала още Нинова. Тя е декларирала, че левицата ще упорства за преизчисляването и е добавила, че се радва, че зад тила си Българска социалистическа партия има такава поддръжка.

Представителите на сдружението са обяснили, че хора от цялата страна са се присъединили в подписката, с вяра нещо да се промени в мизерното битие на пенсионерите. " Надяваме се да реализираме нарастване на пенсиите, с цел да имаме по-достоен живот ", са споделили още те. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР