ВМРО-Народна партия настоява Министерството на правосъдието да определи кои са

...
ВМРО-Народна партия настоява Министерството на правосъдието да определи кои са
Коментари Харесай

ВМРО-НП: Защо светлите личности липсват в македонската история?

ВМРО-Народна партия упорства Министерството на правораздаването да дефинира кои са политическите партии, които към този момент приканиха за последователност на Ванчо Михайлов, и да стартира процедура за възбраната им в Македония.

ВМРО-Народна партия е съгласна, че името на Ванчо Михайлов не е вярно определено да съставлява културен клуб в Македония и упорства партиите, които на своите конгреси са призовали за последователност на Ванчо Михайлов, да бъдат неразрешени.

„ Искаме да напомним на македонската общност, че в македонското политическо пространство има най-малко две политически партии, които в приемствеността на своите конгреси са присъединили конгресите на Вътрешна македонска революционна организация под управлението на Ванчо Михайлов. Затова ВМРО-Народна партия моли Министерството на правораздаването да разпознава тези политически партии, които към този момент приканиха за последователност на Ванчо Михайлов и да стартира процедура за възбраната им в Македония “, се споделя в известието на ВМРО-НП.

ВМРО-Народна партия счита, че е пристигнало времето „ македонската историография да ни каже, в случай че Ванчо Михайлов към този момент е толкоз тъмна персона, тогава за какво светлите персони, които се бориха против него, също не са в македонската история и са изцяло заличени, а са членове на ВМРО-обединени, т.е. прогресивни и национално осъзнати македонци “.

Искаме да споменем единствено някои от тях: Владимир Поп Томов, Петър Шанданов, Методия Шаторов Шарло, Антон Югов, Георги Пирински, Васил Ивановски, Лев Главинчев, Пеце Трайков. Това са главните лица, които се бориха против Ванчо Михайлов - за какво тези хора ги няма в македонската история? “, пита ВМРО-Народна партия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР