ВМРО-Българско национално движение прекрати преговорите за общо явяване на парламентарните

...
ВМРО-Българско национално движение прекрати преговорите за общо явяване на парламентарните
Коментари Харесай

ВМРО прекрати преговорите с Български възход

ВМРО-Българско национално придвижване приключи договарянията за общо явяване на парламентарните избори на 2 април с партията на Стефан Янев " Български напредък ", оповестиха от пресцентъра на патриотичната групировка.

По време на извършените срещи сред представители на двете политически сили, на процедура не се е стигнало до никаква конкретика по отношение на бъдещата предизборна платформа и целите, които следва да бъдат отстоявани в идващия парламент, осведомят от Вътрешна македонска революционна организация.

Оттам показват, че макар обществено оповестеното желание за издание на декларация с главните правила, на които " Български напредък " ще стъпи, с цел да притегли поддръжка и на други политически партии и метода, такава по този начин и не се е появила. Подобни правила не били изложени и в срещите сред двете партии, а предложенията на Вътрешна македонска революционна организация останали без отговор.



" Във всички диалози с " Български напредък " не видяхме ясни и точни позиции, което ни накара да прекратим диалозите в тази посока. Ако в този момент нямаме ясни и точни позиции, какво би било по време на една акция и какво би било в една бъдеща парламентарна група, " разяснява пред " Фокус " съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. 

Той показа, че спекулата в цените е била тематика, по която с " Български напредък " не са намерили никаква обща позиция, която може да бъде построена, както и по тематиката за бежанците.

" Бяха две или три спорадични срещи, в които сме декларирали желание да търсим оттук насетне общи точки в една бъдеща стратегия. Не стигнахме до такава степен изобщо ", добави Сиди.

По думите му двете политически обединения не са намерили обща стратегия и общи сили за дейности оттук насетне, което е довело до завършек на тези диалози.

" Ще стигнем до вид, в който да сложим един, двама, пет или 10 индивида в някакви листи, което сигурно няма да бъде позитивно за бъдещето на България. Ние не виждаме смисъл тогава, когато нямаме обща стратегия, да приказваме изобщо за листи и бъдещи парламентарни дейности ", съобщи Сиди.

На въпрос какво е бъдещето на Вътрешна македонска революционна организация за идните парламентарни избори на 2 април, Александър Сиди съобщи следното:

" Не виждаме никакъв смисъл от тези избори. Ние още първоначално дадохме поръчка за това, че в случай че ще вършим избори 2 в 1, за какво вършим тези избори в този момент, с цел да изхарчим просто едни пари във въздуха. Вътрешна македонска революционна организация е записано за присъединяване в изборите, тъй че нямаме проблем с регистрацията. Ще излезем с решение какво тъкмо ще вършим, ще търсим ли други диалози и разновидности или ще тръгнем независимо на присъединяване, това следва в идващия ден-два. "

На 14 февруари партия " Български напредък " внесе документи за регистрация в Централната изборна комисия (ЦИК) за присъединяване в идния избор. Тогава на въпрос дали договарят с Вътрешна македонска революционна организация водачът на " Български напредък " Стефан Янев отговори, че беседват с всички, които желаят да беседват, а на следващия ден ще излязат с декларация, в която ще призоват политически партии, цивилен сдружения и хора, които имат предпочитание да се включат в напъните им за разговор и внасяне на разсъдък в българския политически живот.

ЦИК записва за присъединяване в предварителния избор на 2 април 16 партии и 7 обединения, измежду които поотделно Вътрешна македонска революционна организация и " Български напредък ". Политическите сили могат да записват кандидатски листи за народни представители в Районните изборни комисии от 9:30 часа на 17 февруари до 17:00 часа на 28 февруари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР