Вместо да гледат за удавници, на някои плажове карат спасителите

...
Вместо да гледат за удавници, на някои плажове карат спасителите
Коментари Харесай

Концесионери използват спасителите за момчета за всичко, за да пестят пари

Вместо да гледат за удавници, на някои плажове карат спасителите да продават билетчета за водните колела и другите атракциони, а рано заран и след работно време ги ангажират с чадърите по плажа.

Това оповестиха от Националната работа по водно избавяне на Българския червен кръст, която е лицензираната институция за образование и издаване на документи за тази компетентност.

Спасителите се товарят с спомагателни отговорности, макар че черната статистика с удавници се усилва застрашително.

За по-малко от месец жертвите по Южното Черноморие са 7, измежду които 12-годишно момче, което се удави измежду бял ден на Северния плаж в Бургас.

Още при започване на месеца самите спасители споделиха, че този сезон морето е изключително рисково и че толкоз доста удавници не е имало в никакъв случай.

Важно е да се знае, че спасителите не са момчета за всичко, а работата им е виновна. Освен да избавят в морето те са научени по какъв начин да оказват първа помощ, да разпознават заплахите и да предизвестяват хората за заплахите, разяснява Борис Захариев.

Заплатите на спасителите по морето варират сред 850 и 1200 лв..

Обикновено на хората с по-ниско заплащане концесионерът обезпечава три пъти дневно гратис храна и квартира. Други би трябвало да поемат тези разноски за своя сметка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР