Влязох в предизборната кампания без илюзии, че моят евентуален четвърти

...
Влязох в предизборната кампания без илюзии, че моят евентуален четвърти
Коментари Харесай

Меркел: Ще остана на поста още 4 г.

Влязох в предизборната акция без илюзии, че моят възможен четвърти мандат може да бъде елементарен, акцентира Меркел. Тя означи, че гласоподавателите са произнесли своята присъда, и прикани партиите да одобряват резултатите, като се опитат да сформират държавно управление и да избегнат нови избори.

"Ние имаме явен мандат да формираме кабинет ", акцентира Меркел, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Меркел разгласи, че ще води договаряния за сформиране на ръководеща коалиция със социалдемократите, Зелените и либералите от Свободна демократическа празненство.

Християндемократите на Меркел завоюваха най-вече гласове на създадените през вчерашния ден парламентарни избори в Германия, само че сами нямат болшинство. Преговорите за сформиране на държавно управление се обрисуват комплицирани заради разпределението на местата в Бундестага, само че и поради позициите на политическите сили, които ще бъдат показани в новия състав на долната камара на немския парламент.

Социалдемократите, които до момента управляваха в "голяма коалиция " като по-малък сътрудник на християндемократите на Меркел, оповестиха, че ще преминат в съпротива.

"Чух изказването на Германската социалдемократическа партия. Ще останем обаче в контакт и с нея ", сподели Меркел.

След отхвърли на социалдемократите най-вероятен остава сюжетът за така наречен коалиция "Ямайка ", която да включва Християндемократическия съюз на канцлера и нейната сестринска баварска партия Християнсоциален съюз плюс либералите и Зелените. Последните две обединения към този момент дадоха да се разбере, че са подготвени да ръководят дружно с християндемократическия блок.

Зелените обаче обявиха, че не са комфортен сътрудник и че мъчно ще се схванат с либералите.

Канцлерът, който ще остане на поста за рекорден, четвърти мандат, означи, че християндемократите са изгубили един милион гласоподаватели в интерес на националистическата антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия ".

Ще се опитам да ги печеля назад "с добра политика ", даде обещание Меркел.

Тя увери, че "Алтернатива за Германия " няма да има въздействие в немската политика след изборите, защото ще бъде изолирана, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР