Вложени са близо 1,5 млн. лева в саниране на две

...
Вложени са близо 1,5 млн. лева в саниране на две
Коментари Харесай

Вложиха 1,5 млн. лева за санирането на две жилищни сгради в Попово

Вложени са близо 1,5 млн. лв. в саниране на две жилищни здания в Попово. В края на 2021 година е завършило осъществяването на план " Подобряване на енергийната успеваемост в две многофамилни жилищни здания в Попово с адреси: ул. " България " номер 117 и жк " Русаля " номер 33, 34, 35, 36 ", осведомят от общинската администрация.

Проектът е ориентиран към осъществяването на ограничения за енергийна успеваемост по процедура за даване на безплатна финансова помощ " Енергийна успеваемост в периферните региони - 3 ", финансирана от Оперативна стратегия " Региони в напредък 2014-2020 ", съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

Бюджетът на плана е 1 489 674,72 лева - напълно безплатна финансова помощ. Съфинансирането от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване, е в размер на 85 %, а националното съфинансиране -15 на 100. Общият период за осъществяването на плана бе 18 месеца, като началото му бе обещано на 7 октомври 2020 година, а оповестеният краен период за приключването му бе 7 април 2022 година, прецизират от администрацията.
свързани новини3179на 24.07.2021
Строителният контрол е изпълняван от " Агенция Стройконтрол ВТ " ЕООД - Велико Търново. Строително-ремонтните действия за блок щ117 на ул. " България " са дело на компания " Топ строй " ЕООД от Търговище, а Едноличен търговец " Апелативен съд - Строй-Янко Славчев " от Самоков, изпълнила строително-монтажните работи по блок щ33, 34, 35, 36 в жк " Русаля ".

Проектните действия способстваха директно за понижаване на крайното ползване на сила и индиректно - за понижаване излъчванията на парникови газове в жилищните здания. Чрез реализирането на плана е понижено и потреблението на сила, лимитирани са и излъчванията на CO2, посредством въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в двете многофамилни жилищни здания.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР