Влизане в Топ 6 на Евроволей `21 е поставената задача

...
Влизане в Топ 6 на Евроволей `21 е поставената задача
Коментари Харесай

Задача минимум за Евроволей `21: България в Топ 6

Влизане в Топ 6 на Евроволей `21 е поставената задача най-малко пред мъжкия народен тим. А огромната цел е място във Финалната четворка и присъединяване в битката за разпределение на медалите от шампионата на Стария континент (1-19 септември).

Това разгласи президентът на българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев в навечерието на 32-рото европейско състезание, което се открива през днешния ден. Съдомакини са Полша, Чехия, Естония и Финландия, като българският тим ще играе в предварителна група В в зала " Остравар Арена " в Острава.

Съперници на " лъвовете " ще бъдат домакинът Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора. След мачове всеки против всеки първите четири отбора ще се класират за 1/8-финалите. За да оправдае упованията, селекцията на Силвано Пранди би трябвало да стигне до 1/4-финал с добър баланс от първата фаза.

" Минималната задача, която е сложена, е класиране в шестицата. Стремежът е влизане в Топ 4. Предвид групите, тези неща са вероятни. Дори да приемем, че ще паднем от Словения, в случай че сме втори в групата, ще играем с третия от другия поток. След това отиваш на четвъртфинал против тим, който е мощен колкото теб. Дори да е малко по-силен, нищо не пречи да играеш добре и да го победиш. Играли сме и сме побеждавали доста по-силни от нас. Така че би трябвало да се играе мач за мач ", заяи Ганев в изявление за YouTube канала.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР