Влиятелното списание The Economist посочи 10-те основни риска пред световната

...
Влиятелното списание The Economist посочи 10-те основни риска пред световната
Коментари Харесай

The Economist посочи 10-те основни риска пред световната икономика през 2019 г.

Влиятелното списание The Economist уточни 10-те съществени риска пред международната стопанска система през 2019 година

Според специалистите като най-сериозни закани са прерастването на спора сред Съединени американски щати и Китай в пълномащабна комерсиална война , а също по този начин допустимо изпадане на американската стопанска система в криза.

Експерти на английското списание считат, че положението на международната стопанска система се утежнява. През 2019 година темпът на стопански напредък ще се забави до 2,8% (2,9% през 2018 г.), а през 2020 година - до 2,6 на 100.

Най-сериозната опасност за международната стопанска система се показва комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай . Експертите предизвестяват, че при сходен сюжет ще настъпят извънредно тежки последици за международната стопанска система. Експертите означават, че течащите договаряния сред Пекин и Вашингтон носят вяра за подписване на съглашение, което може да разреши отбягване ескалация на спора.

Като втората най-сериозна опасност се показва възможна икономическа криза в Съединени американски щати . Темпът на напредък на страната може да падне до 2,3 на 100 през 2019 година, а през 2020 година - 1,5 на 100. Експертите предизвестяват, че спадът може съществено да засегне финансовия бранш на Съединени американски щати.

Експертите на списанието означават, че през 2018 година стопанските системи на доста разрастващи се страни пострадаха от валутни рецесии , а през 2019 година обстановката може да се утежни. Това може да се случи вследствие на ескалиране на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и отдръпването на задгранични вложители да докара до прерастване на валутните рецесии в Аржентина и Турция в пълномащабни банкови рецесии.

Като различен главен риск се показва начало на продължителна икономическа рецесия в Китай.

Останалите съществени закани за международната стопанска система са: внезапен скок на цената на петрола в следствие пораждане на недостиг на доставките; начало на военни дейности в Южнокитайско море; нанасяне на сериозна щета върху огромна част от интернет пространството вследствие на кибератака; начало на военни дейности на Корейския полуостров; Брекзит без съглашение и начало на банкова рецесия в Италия поради политическа и финансова неустойчивост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР