Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун разкритикува остро Съвета

...
Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун разкритикува остро Съвета
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун разкритикува остро Съвета за сигурност на ООН

Влиятелната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун разкритикува остро Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, обвинявайки го в двойни стандарти, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Zus van Kim Jong-un, Kim Yo Jong, waarschuwt VS voor ‘een nog dodelijker veiligheidscrisis’
— TPO Politiek (@TPOlitiek)
Критиките бяха отправени след съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на тестването от страна на Пхенян на междуконтинентална балистична ракета. Ракетният тест бе осъществен предишния петък, а съвещанието на Съвета за сигурност по тематиката бе през вчерашния ден.

Днес сестрата на Ким Чен-ун упрекна Съвета за сигурност, че " затваря очите си за рисковите военни учения на Сеул и на Вашингтон  и за тяхната ненаситна конкуренция за въоръжаване " , оповестява севернокорейската организация КЦТА. " Очевидно става дума за използване на правилото на двойните стандарти " , добави тя.

Сестрата на севернокорейския водач добави, че Съединени американски щати тласкат Корейския полуостров към нова фаза на рецесия. Тя оправи и предизвестие към Съединени американски щати, че " колкото повече те упорстват с дейности, ориентирани против Северна Корея, толкоз повече те ще се сблъскват с една съдбовна рецесия в областта на сигурността ".

Изстрелването на севернокорейската междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-17 " бе следено предишния петък от севернокорейския водач Ким Чен-ун. Военни анализатори назовават ракетата " страшилище " .

Според южнокорейската войска севернокорейската ракета е прелетял на 1000 километра и е достигнала височина от 6100 километра. Тя падна на към 200 километра от японските крайбрежия. 

В понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации осъди това изстрелване, само че не разгласява публична декларация, поради опълчването на Русия и Китай. Съединени американски щати, Англия, Франция, Индия и Австралия бяха измежду страните в Съвета за сигурност, осъдили новото ракетно тестване на Пхенян.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР