Властта в малкото италианско градче Бивона, което се намира в

...
Властта в малкото италианско градче Бивона, което се намира в
Коментари Харесай

Още един град в Италия продава къщи само за 1 долар

Властта в дребното италианско градче Бивона, което се намира в сърцето на област Сицилия, разгласи, че продава къщи единствено за един $, написа Си Ен Ен. По този метод локалните се надяват да се преборят с обезлюдяването.

„ През последните 40 години броят на жителите е намалял на половина. В момента тук живеят към 3800 души “, разяснява Анджела Канизаро, културен консултант в Бивона.
Компания ще ви заплаща да живеете в италиански град и да ядете паста Ако бъдете утвърдени от Airbnb, ще заминете за Гротоле в южната част на страната
Цената на къщите е към един американски $, като от всеки покупател се чака да влага колкото реши за реставрацията на постройката. Местната община предлага и по-ниски налози за тези, които решат да се открият и да живеят там.

Реставрацията на постройките може да стартира година, откакто са закупени и би трябвало да бъдат приключени за общо три години.

Местните се надяват, че благодарение на чужденци ще съумеят да върнат Бивона към ренесансовата му популярност, когато там са живеели над 8000 души и градът е процъфтявал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР