Властта не ми помогна да избягам, заяви бившият македонски премиер

...
Властта не ми помогна да избягам, заяви бившият македонски премиер
Коментари Харесай

Никола Груевски: Властта не ми помогна да избягам от Македония

Властта не ми оказа помощ да избягам, съобщи някогашният македонски министър председател Никола Груевски в изявление пред македонския ефирен канал „ Сител “, част от което беше излъчена в 17 часа българско време и представено от македонското издание “Фокус “.
Никола Груевски, след три месеца безмълвие, като се изключи две обръщения посредством статуси в обществената мрежа „ Facebook “ е бил интервюиран в Будапеща от телевизия „ Сител “. Той разкрива пътя си на придвижване за бягство, само че до момента единствено повтаря известните детайлности. Груевски уточни, че не желае да разкрие дали е напуснал Македония през Граничен контролно-пропусквателен пункт или е минал границата незаконно, написа Агенция Фокус.
„ От Македония отпътувах доста просто, отидох в Албания, записах се в унгарското посолство там, желаех политическо леговище. От съображения за сигурност, като някогашен дълготраен министър председател, бях превозен до Унгария. След като отидох в Албания, се движех с моята персоналната карта “, изясни Груевски. На въпроса дали държавното управление му е помогнало за бягството той е дал отговор с усмивка: " Не ", добавяйки, че те биха създали всичко друго, само че не и да му оказват помощ. На въпроса дали е напуснал Македония през Граничен контролно-пропусквателен пункт или незаконно той сподели: " Ще оставя това на настоящето държавно управление, тъй като те оповестиха, че са почнали следствие и че те ще открият всичко ", сподели Груевски.
Останалата част от изявлението ще бъде излъчено в централната новинарска емисия в 20 часа българско време. Според анонса Груевски ще приказва за членовете на партията си, които са останали в неволя, най-вече за Миле Янакиевски, Гордана Янкуловска и Кирил Божиновски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР