Властта, бизнесът, синдикатите, работодателите, представители на потребителите се обединиха около

...
Властта, бизнесът, синдикатите, работодателите, представители на потребителите се обединиха около
Коментари Харесай

1 януари 2025 г. е датата за еврото. Власт, бизнес и синдикати са „за“

Властта, бизнесът, синдикатите, работодателите, представители на потребителите се сплотиха към тезата, че България би трябвало да одобри еврото на 1 януари 2025 година Позицията си те оповестиха на полемиката на тематика „ Ролята на проведеното гражданско общество в процеса на присъединението на България към еврозоната “, проведена от Икономическия и обществен съвет.

Денят на Европа е един от знаците за това, че България е избрала пътя към стопански напредък и положителни приходи на хората. Всички институции би трябвало да положат старания и се надявам в една добра акция да разбираем на хората, че изгодите от приемането на еврото са доста повече “, сподели ръководителят на Икономическия и обществен съвет Зорница Русинова, представена от „ 24 часа “.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков даде обещание, че депутатите ще одобряват законодателството, което подсигурява приемането на еврото. Той акцентира, че въпросът за еврото е надълбоко политически.

„ Мисля, че в България има задоволително съществени причини и съществено болшинство от позиция на политическата структура, която дава убеденост, че в случай че осъществим всички критерии, ще можем да се похвалим със завършването на евроинтеграционните процеси, израз на които е приемането на еврото “, счита Желязков.

Синдикатите в България постоянно сме били за влизане в еврозоната, увери президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България. „ Знаем, че инфлацията в България е малко по-специфичен фактор и той ни препъна да влезем от 1 януари 2024 година в еврозоната, разяснява президентът на КНСБ. Димитров бе безапелационен, че България би трябвало да почерпи от опита на Хърватия и Прибалтийските страни във връзка с еврозоната. Той изрази вяра да приемем еврото при започване на 2025 година и минималната работна заплата да бъде най-малко 500 евро, а междинната – най-малко 1000 – 1100 евро.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР