Властите водят преговори с големи търговски вериги у нас за

...
Властите водят преговори с големи търговски вериги у нас за
Коментари Харесай

Държавата иска от големите магазини да продават хляба без печалба

Властите водят договаряния с огромни търговски вериги у нас за това да продават самун без да включват в цената му облага за самите себе си. Това сподели в ефира на Нова телевизия земеделският министър Румен Порожанов в коментар на повишаването на насъщния, което от няколко дни насам е реалност в няколко града у нас.  Основните причини за скока на цената са по-високите изкупни цени на пшеницата и нарастването на минималната работна заплата, обясниха хлебопроизводителите.

„ Идеята в този момент е надценката да бъде единствено за покриване на брака и на разноските в самата верига. Засега получавам сходни уверения, тъй като самите вериги са регулатори на цените ”, сподели Порожанов.

Той изясни, че и сиренето, и кашкавалът доближават до крайния консуматор с към 30% надценка. По този проблем също се водели диалози с търговците.

Министърът на земеделието разяснява и акцията на Спецпрокуратурата, провела се в Своге против обвинени в противозаконен рандеман и търговия с дървен материал, осъществявани от 2014 година до момента. По случая бяха арестувани общо петима души, измежду които е и шефът на Регионалната горска дирекция в София. Той е апетитен за водач на незаконната група. Арестуваните с обвинени и в обири на части за профилирана горска техника, владеене на противозаконни оръжия и муниции и палеж на автомобил.

Порожанов сподели, че съответният случай не му е прочут и добави, че „ главните проблеми на Софийската дирекция са свързани с набезите на ромското население ”.

По въпроса с наболелия проблем с чумата по свинете земеделският министър бе безапелационен, че оградата по границата ни с Румъния е била „ извънредно вярна мярка ”.

„ Съоръжението е надеждно и спря придвижването на животни от Румъния към България ”, сподели Порожанов. И добави, че към този момент е осъществена инспекция по отношение на следствието на NOVA за спор на ползи при построяването на оградата. Докладът бил изпратен до способената комисия.

Сега цел на санитарните управляващи било основаването на биопръстен към индустриалните ферми, тъй че в тези региони да не навлизат домашни свине.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР