Властите в западния украински град Лвов съобщиха, че руските военни

...
Властите в западния украински град Лвов съобщиха, че руските военни
Коментари Харесай

Русия бомбардира два града на запад, иска нова независима република в Херсон

Властите в западния украински град Лвов оповестиха, че съветските военни са направили въздушен удар и са изстреляли 8 ракети към Международния център за мир и сигурност. Все още няма информация за жертви и ранени.

Центърът се намира в квартал Яворов, на към 30 километра северозападно от Лвов и съставлява подготвително полесражение. Той е образуван през 2007, с цел да тренира украинските бойци за задачи за поддържане на мира.

Large Columns of Smoke can be seen rising from the direction of the Yavoriv Military Training Ground 25 miles to the Northwest of the Western Ukrainian city of Lviv which was reportedly hit by Russian Airstrikes a little bit ago.
— OSINTdefender (@sentdefender)
Експлозии имаше и в различен западен град в неделя заран. Става въпрос за Ивано-Франковск, който се намира на 114 км южно от Лвов. Кметът на града съобщи, че руснаците са блъснали летището.

„ Според първична информация детонациите са пристигнали от офанзива против летището “, написа Руслан Марцинкив във Фейсбук. „ Припомням ви, че задачата на врага е да засее суматоха и боязън “.

Междувременно президентът Володимир Зеленски и външният министър Дмитро Кулеба обявиха, че Русия желае да инсценира референдум, с цел да сътвори самостоятелна република в южния град Херсон, по сходство на Донецк и Луганск, които бяха приети от Владимир Путин тъкмо преди началото на войната.

„ След сюжета от 2014 година (б.а. – анексирането на Крим) руснаците се пробват обезверено да провеждат подправен референдум за основаването на една подправена национална република Херсон. Предвид обстоятелството, че няма никаква национална поддръжка, това ще бъде режисура “, написа Кулеба в Twitter.

За методичкою 2014 року, РФ відчайдушно намагається провести бутафорський «референдум» за «народну республіку» в Херсоні. Підтримка серед людей нульова, тому це повна фікція. Проти РФ мають бути введені жорсткі санкції в разі втілення цих планів. Херсон є і завжди буде Україною.
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba)
Парламентарната представителка Людмила Денисова заяви в Telegram, че нашествениците звънели на членовете на регионалния съвет, с цел да им оферират да сътрудничат в основаването на самостоятелна република.

„ Окупаторите на територията на Херсонска област се пробват да повторят тъжния опит от основаването на псевдорепублики. Те шантажират локалните водачи, упражняват напън над депутатите и търсят някого, който да подкупят “, съобщи Зеленски. „ Украйна ще устои на този тест. Ние имаме потребност от време и мощ, с цел да разбием военната машина, която навлезе в нашата земя “.

Херсон беше първият огромен град, който съветските сили превзеха след началото на войната на 24 февруари.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР