Властите в Япония предупредиха жителите на по-голямата част от страната

...
Властите в Япония предупредиха жителите на по-голямата част от страната
Коментари Харесай

Тайфунът Лан е на път да провали празничната седмица в Япония

Властите в Япония предизвестиха жителите на по-голямата част от страната да се приготвят за мощен, постепенно движещ се ураган, който ще връхлети по време на пиковата лятна ваканционна седмица.


Тайфунът Лан е на път във вторник да доближи сушата на основния японски остров Хоншу като донесе проливни дъждове и мощни пориви, заяви Японската метеорологична организация.

В някои региони в границите на 24 часа до 6:00 ч. във вторник (21:00 ч. по Гринуич в понеделник) може да паднат до 50 см дъжд, който да продължи, до момента в който тайфунът минава през страната, оповестиха от организацията.

" Бавната скорост на тайфуна може да значи, че въздействието му може да продължи дълго време ", съобщи на брифинг за медиите в неделя Шуичи Тачихара, основен синоптик в организацията.

" Възможно е в някои региони за един ден да паднат повече превалявания, в сравнение с са междинните месечни превалявания през август ", сподели той.

Лан наближава Япония, където стартира обичайна празнична седмица " обон ", когато милиони фамилии се връщат в родните си места за годишни събирания.

Националните телевизионни оператори приканиха феновете да трансформират проектите си за пътешестване, с цел да избегнат тайфуна.

Авиокомпаниите и железопътните оператори предизвестиха за допустима анулация и закъснения на полети, до момента в който не премине тайфунът.

Към обяд в неделя (03:00 ч. по Гринуич) Лан се намираше на 350 км южно от остров Хачиджо-джима в западната част на Тихия океан.

Придвижва се на северозапад като поривите му доближават до 198 км/ч, и е на път да доближи сушата на полуостров Кии във вторник. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР