Властите в Турция предприеха нови арести за некачествено строителство. Мащабите

...
Властите в Турция предприеха нови арести за некачествено строителство. Мащабите
Коментари Харесай

Нови арести в Турция за некачествено строителство, Ердоган се закани

Властите в Турция започнаха нови арести за некачествено строителство. Мащабите на бедствието демонстрират, че строителните правила не престават да се нарушават макар поуките от опустошителното земетресение през 1999 година в региона на Измит край Истанбул.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 307
Кадрите от турските градове показват драматични разрушения в непосредствена непосредственост до непокътнати блокове. Много от рухналите здания са строени след труса 1999 година, поради който строителните правила бяха фрапантно затегнати. 

Президентът Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва се закани за строги наказания на всички отговорни – както за разрушенията, по този начин и за мародери, ограбващи опустошените домове. „ Бързо ще стартираме работа по почистване на отломките. Изготвяме проекти за реконструкцията на стотици хиляди домове, дружно с инфраструктурата, с цел да възстановим нашите градове, претърпели огромни разрушения от земетресението “, съобщи през днешния ден Ердоган. Сред 12-те арестувани е основен проектант на издигнат неотдавна жилищен комплекс, опустошен до основи.

Благодарение на напъните на близо 160-те хиляди доброволци и спасители от Турция и чужбина на шестото денонощия от труса не престават да се случват чудеса. В Сирия отдолу под руините бяха извадени трима души, а в Турция беше избавена бременна жена и 7-годишната ѝ дъщеричка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР