Властите в Тексас, който са под контрола на Републиканската партия, добавиха 

...
Властите в Тексас, който са под контрола на Републиканската партия, добавиха 
Коментари Харесай

Тексас включи HSBC в санкционен списък заради нейните ESG политики

Властите в Тексас, който са под контрола на Републиканската партия, добавиха  английската банка HSBC към листата си с финансови компании, които „ бойкотират “ промишлеността за изкопаеми горива, като евентуално лимитират бизнеса, който банката може да прави с втория по население щат в Съединени американски щати, съобщи Блумбърг.

Тексаският контролер на обществените сметки Глен Хегар аргументира решението с неотдавна оповестената политика на банката да не дава нови заеми или финансиране за нови петролни и газови залежи, като добави банката към листата, чиято първа версия беше оповестена през август. 10-те компании в първичната група, в това число BlackRock Inc. и UBS Group AG, към момента са част от листата.

„ Това е значимо поради статута на HSBC като най-голямата банка в Европа, само че не би трябвало да е изненадващо “, сподели Хегар в изказване в понеделник. „ Новата енергийна политика на HSBC е отличен образец за по-широко придвижване във финансовия бранш за пробутване на обществен дневен ред и приоритизиране на политическите цели пред икономическото здраве на техните клиенти “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР