Властите в Тайван съобщиха за масово навлизане на китайски военни

...
Властите в Тайван съобщиха за масово навлизане на китайски военни
Коментари Харесай

Тревога в Тайван след масирано навлизане на китайски изтребители

Властите в Тайван оповестиха за всеобщо нахлуване на китайски военни самолети в своята зона за въздушна защита за втори следващ ден, съобщи Ройтерс.

Съгласно информацията на тайванското министерство на националната защита през днешния ден са видяни 21 летателни апарата, а през вчерашния ден китайската войска е изпратила 25 самолети и три кораба.

Китай, който претендира, че Тайван е негова територия, продължава своята акция на оказване на напън върху самоуправляващия се остров, отбелязва Ройтерс. През последните към три години Тайпе се оплаква от нараснала военна интензивност на Пекин в региона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес тайванското министерство на защитата заяви, че 17 китайски изтребителя Джей-10 и четири Джей-16 са навлезли в югозападния завършек на идентификационната зона за въздушната защита на острова.

По-старите Джей-10 са били по-близо до китайското крайбрежие, в сравнение с до тайванското, до момента в който доста по-новите и усъвършенствани Джей-16 са прелетели в региона на островите Пратас, които са под контрола на Тайпе.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР