Властите в САЩ възнамеряват до 2030 г. да предоставят 9

...
Властите в САЩ възнамеряват до 2030 г. да предоставят 9
Коментари Харесай

САЩ отпускат 9 млрд. долара до 2030 г. за спасяване на гори

Властите в Съединени американски щати имат намерение до 2030 година да дават 9 милиарда $ за опазване на горите в целия свят, в случай че Конгресът утвърди проекта, заяви на уеб страницата си Белият дом.

Планът за опазване на международните гори е първият по рода си държавен проект, който ще даде начало на десетгодишни старания за опазване на горите и другите екосисетми, които гълтам по-голямата част от въглеродния диоксид. В проекта са посочени желанията до 2030 година да се дават до 9 милиарда $ по линия на финансирането на интернационалните стратегии за битка с промените на климата. В известието се отбелязва, че сходна сума може да бъде отпусната със единодушието на американския Конгрес.

Обявеният проект поддържа задачите на интернационалната общественост до 2030 година да спре намаляването на площта на естествените гори – самодейност, към която Вашингтон се причисли по-рано.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Над 70 дами се " омъжиха " за дървета, с цел да стачкуват против...

Освен въпросното финансиране проектът съдържа задания за стимулиране на ограниченията по опазване на горските екосистеми, за привличане на вложения в тази област, както и основаване на база и система от данни, свързани с защитата на горите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР