Властите в Руската република Чечня обявиха забрана на музика, която

...
Властите в Руската република Чечня обявиха забрана на музика, която
Коментари Харесай

Кадиров забрани бързата и бавната музика... Там попада и руският химн

Властите в Руската република Чечня оповестиха възбрана на музика, която считат за прекомерно бърза или мудна.

Министърът на културата Муса Дадаев разгласи решението да ограничи всички музикални, вокални и хореографски композиции до движение, вариращо от 80 до 116 удара в минута (BPM), оповестява съветската държавна организация ТАСС.

" Аз разгласих окончателното решение, в съгласие с ръководителя на Чеченската република Рамзан Ахматович Кадиров, че занапред нататък всички музикални, вокални и хореографски творби би трябвало да подхождат на движение от 80 до 116 удара в минута ", сподели Дадаев.

Съгласно директивата на Кадиров районът в този момент подсигурява, че чеченските музикални и танцови творения са в сходство с " чеченския нрав и музикален темп " като задачата е да донесе " на хората и на бъдещето на нашите деца културното завещание на чеченския народ ", добави Дадаев.

Забраната ще значи, че доста песни в музикални стилове като поп и техно ще бъдат неразрешени. Интересното е, че съветският химн, който е 75 bpm, също попада под глобите на закона.

Чечня се намира в района на Северен Кавказ сред Каспийско море и Черно море. Това е съвсем напълно мюсюлманска република, която включва част от границата на Русия с Грузия.

Кадиров е водач от 2007 година и употребява времето си на поста, с цел да задуши всяка форма на противоречие.

Има и известия за талази от принуждение против гей мъже.

В началото на 2017 година специалистите на Организация на обединените нации по правата на индивида приканиха управляващите да проверяват изказванията, че гей мъже са били набелязани и арестувани, а локалните медии оповестиха, че някои са били убити поради сексуалността си.

Друга вълна на анти-ЛГБТ гонене беше разкрита през януари 2019 година, когато деятели споделиха, че десетки мъже и дами са били арестувани и минимум двама са умряли в ареста.

В отговор Кадиров сподели, че в републиката му няма гейове и че в случай че има такива, те би трябвало да бъдат изведени от района.

Прокремълският водач също покори чеченското сепаратистко придвижване, което се бори за самостоятелност от Русия съвсем две десетилетия.

През юли 2020 година Държавният департамент на Съединени американски щати глоби Кадиров за неговото " присъединяване в груби нарушавания на човешките права ".

Според изказване на тогавашния държавен секретар Майк Помпео, отделът разполага с " обширна достоверна информация " за отговорността на Кадиров " за многочислени груби нарушавания на човешките права, датиращи от повече от десетилетие, в това число изтезания и убийства ".

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР