Властите в Русия вече няма да помилват затворниците, които мобилизират

...
Властите в Русия вече няма да помилват затворниците, които мобилизират
Коментари Харесай

ISW: Кремъл вече няма да помилва затворниците, които вербува за армията си

Властите в Русия към този момент няма да помилват пандизчиите, които активизират в армията. Съществено се трансформират и изискванията на службата им във войната против Украйна, съобщи Униан с позоваване на Института за проучване на войната ISW.

Според анализатори от ISW, смяната в политиката Кремъл може да се дължи на огромните загуби и заплащането на бойците. Вероятно съветските служители още през август 2023 година са прекратили набирането на бойци в подразделението " Шторм-Z " и са почнали да вербуват наказани в подразделението " Шторм-V " при нови условия по договорите.

" Руските служители по-рано вербуваха наказани, като обещаваха опрощение и шестмесечни контракти, а в подразделението " Шторм-V ", както се оповестява, не дават обещание опрощение, нито дори условно-предсрочно освобождение и не престават договорите за неустановен период до края на войната ", се споделя в отчета на ISW.

Експертите се базират на данни от октомври 2023 година, според които в съветските затвори към оня миг е имало 266 хиляди души – това е с 54 хиляди по-малко пандизчии от януари 2023 година

" Загубите на наказани бойци вследствие на изнурителните щурмове в Украйна и релативно късите срокова на техните контракти може да са подтикнали Кремъл да вкара по-рестриктивни условия за работа, с цел да задържи повече новобранци на фронта в Украйна ", разясняват анализаторите.

Според тях по-непривлекателните условия може да затруднят вербуването на пандизчии, въпреки че " съветските служители постоянно ползват насила, с цел да накарат наказаните да подпишат контракт ".

Още една причина за измененията в изискванията може би са бюджетните разноски.

По данни на изданието " Важные истории ", военните от " Шторм-Z " са се обърнали към съветския президент Владимир Путин с недоволство, че не получават обещаните суми при раняване и документи за изтриване на присъдите им.

Според отговора на съветската военна прокуратура, указът на Путин, обещаващ компенсации за раняване или гибел, не се отнася за бойците от " Шторм-Z ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР