Властите в префектура Илия, Югозападна Гърция, са разбили престъпна група,

...
Властите в префектура Илия, Югозападна Гърция, са разбили престъпна група,
Коментари Харесай

В Гърция задържаха трима чужденци, сред които и българин, за трафик на мигранти

Властите в префектура Илия, Югозападна Гърция, са разрушили незаконна група, която се занимавала с трафик на незаконни мигранти, оповестява " Катимерини ".

При интервенция на бреговата защита в петък сутринта, осъществена благодарение на гръцката национална разследваща работа, в региона на селището Глифа на полуостров Пелопонес са били арестувани трима непознати жители - един албанец, един сърбин и един българин.

Престъпната група възнамерявала да трансферира от Западна Гърция в Италия 28 незаконни мигранти от Иран, Ирак и Турция. За задачата щял да бъде употребен ветроходен кораб под френски байрак.

Според информацията причинителите трансферирали мигрантите от Атина в Пелопонес благодарение на ван и на лек автомобил, а до отплаването мигрантите се скрили в близка гора.

В гората били открити 22 от мигрантите, а останалите 6 били открити на борда на плавателния съд, където били арестувани и тримата обвинени.

Задържаният албанец към този момент е влизал в полезрението на гръцките управляващи. През 2013 година той е бил задържан в град Навпактос при опит да придвижи към 1,5 тона хашиш с генезис от родината си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР