Властите в популярната туристическа дестинация Бали поискаха от имиграционната агенция

...
Властите в популярната туристическа дестинация Бали поискаха от имиграционната агенция
Коментари Харесай

Властите на остров Бали настояват за затягане на визовия режим за руснаци и украинци

Властите в известната туристическа дестинация Бали желаеха от имиграционната организация на Индонезия да анулира политиката за издаване на визи при идване на съветски и украински жители, защото са открити туристи, които работят нелегално на индонезийския остров, съобщи Ройтерс.

Най-малко четирима съветски жители са депортирани през този месец заради нарушавания на визовия режим. Имиграционните управляващи нееднократно са предупреждавали чужденци на остров Бали, че е нелегално да работят там, в случай че са пристигнали с туристически визи.

Руските жители са измежду най-големите групи чужденци в Индонезия, съгласно публични данни за туризма в страната.
Губернаторът на Бали Ваян Костер разгласи, че е изискал от Министерство на правораздаването и правата на индивида на Индонезия да затегне визовите условия, като анулира издаването на визи при идване, особено за съветските и украинските жители, заради " редица нарушавания ".

" Тъй като те са във война, се стичат в Бали. Сред тях има такива, които търсят удобно прекарване или идват, с цел да работят тук ", е декларирал губернаторът на Бали, съгласно обява в профила на имиграционната организация в обществената мрежа " Инстаграм " (Instagram). 
Ваян Костер прибавя, че тези две страни (Русия и Украйна - бел. ред.) се открояват, защото нарушаванията, осъществени от техните жители, са " по-сериозни " спрямо тези, за които носят отговорност други чужденци. 

Индонезия позволява на жителите на някои страни да аплайват за виза при идването си в нея, до момента в който други чужденци би трябвало да подадат молба за виза преди отпътуването си за азиатската страна, отбелязва Ройтерс.

Повече от 77 500 руснаци са пристигнали в Индонезия сред септември 2022 година и януари 2023 година на фона на облекчаването на рестриктивните мерки против разпространяването на ковид. 

През същия интервал страната от Югоизточна Азия е посетена от 8800 украинци.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР