Властите в Париж затвориха няколко участъка от бреговете на река

...
Властите в Париж затвориха няколко участъка от бреговете на река
Коментари Харесай

Сена наводни части от Париж, властите ги затвориха

Властите в Париж затвориха няколко сектора от крайбрежията на река Сена поради заплаха от наводняване, съобщи ДПА. Някои алеи и подлези в региона на Сена са изцяло наводнени, а някои от стълбищата, които водят надолу към реката, са отцепени.

Пешеходците се спираха през днешния ден по мостовете в града, с цел да гледат покачващите се води. Реката наводни някои от местата, на които парижани нормално се разхождат, сядат и тичат.



Изкуствената островна зона Ил о Син (в превод от френски: Островът с лебедите - бел. ред.), намираща се покрай Айфеловата кула, също беше затворена.

Властите в града издадоха жълт код, което значи заплаха от наводняване и бързо повишаване на речното равнище. От няколко дни над Париж има значителни превалявания от дъжд, само че водите на Сена към момента не са достигнали рекордните си равнища от юни 2016 година, когато те се покачиха до 6,10 м, и през 1919 година, когато те доближават 8,62 м.

През 2018 година реката още веднъж излезе от коритото си, което наложи да бъдат затворени пътни артерии и алеи. Силните дъждове провокираха наводнения и в други елементи на Франция. На юг се стигна до затваряне на пътища.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР