Властите в Полша отхвърлиха предположенията, че ЛГБТ хората са лишени

...
Властите в Полша отхвърлиха предположенията, че ЛГБТ хората са лишени
Коментари Харесай

50 посланици напъват Полша за ЛГБТ хората, Варшава ги отряза

Властите в Полша отхвърлиха догатките, че ЛГБТ хората са лишени от каквито и да е права в страната, откакто отворено писмо от 50 посланици и интернационалните представители настоя на нуждата да се работи за "недискриминация, приемливост и взаимно приемане ", предават международните информационни организации.

Призивът на посланиците, насочен в отворено писмо, идва, откакто все по-видимата ЛГБТ общественост в Полша е изправена пред остра реакция от страна на дясното държавно управление, доста локални общности и католическата черква.

"Правата на индивида са универсални и всеки, в това число ЛГБТИ хора, има право на цялостното им владеене ", се акцентира в писмото, като се употребява съкращението за лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки настоя, че е склонен, че всеки човек заслужава почитание, само че че е изцяло несъгласен с изказванието на посланиците, че ЛГБТ хората са лишени от това.

"Уважаеми посланици, мога да кажа единствено на вас, че толерантността е в ДНК на поляците ", посочи Моравецки по време на конференция и добави: "Никой не би трябвало да ни учи на приемливост. "

Някои от полските политици, в това число президентът и депутатите от ръководещата партия, дефинираха придвижването за цивилен права за ЛГБТ хората като опасност за обичайните фамилии. Президентът Анджей Дуда завоюва втори мандат това лято, откакто назова правата на ЛГБТ "идеология ", по-опасна от комунизма.

Междувременно десетки градове в консервативните елементи на Източна и Южна Полша одобриха най-вече алегорични решения, в които се афишират за свободни от "ЛГБТ идеологията ". Много от декларациите показват визията, че младежите ще бъдат деморализирани, в случай че бъдат изправени пред казуса.

"Правата на индивида не са идеология - те са универсални ", написа посланикът на Съединени американски щати в Полша Джорджет Мосбахер в "Туитър " и добави: "50 посланици и представители са съгласни. "

Йоахим Брудзински, заместник-председател на ръководещата партия "Право и правдивост ", който в този момент е народен представител в Европейския парламент, отвърна на Мосбахер, казвайки, че "ние в Полша също сме съгласни ".

"Затова с вяра чакаме идващото писмо, този път в отбрана на убитите християни, хвърлени в пандиза деятели в поддръжка на живота (против абортите), хора, уволнени от работа и преследвани за цитиране на Библията, хора, подложени на евтаназия срещу волята си ", написа той в "Туитър ", дружно с някои други образци за хипотетична корист с християни.

Не е напълно ясно какво засяга Брудзински. Полша е преобладаващо католическа страна, където християните не са изправени пред гонене и където абортите са противозаконни в множеството случаи, а евтаназията е неразрешена. В един случай обаче чиновник на IKEA в Полша беше уволнен поради цитиране на древен пасажи, намеквайки, че гейовете би трябвало да бъдат убити. Настоящото държавно управление се изрече в отбрана на служителя, като прокурор съди мениджъра на IKEA, който го е уволнил.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР