Властите в Лондон понижиха своите прогнози за икономическия растеж на

...
Властите в Лондон понижиха своите прогнози за икономическия растеж на
Коментари Харесай

Лондон намали прогнозата за икономическия си растеж

Властите в Лондон намалиха своите прогнози за икономическия напредък на Обединеното кралство през тази и през идващите няколко години, съобщи в сряда английският финансов министър Филип Хамънд при показване на средносрочната бюджетна рамка пред Народното събрание на страната.

Хамънд показа новите прогнози на Офиса за бюджетна отговорност (OBR) - организацията, изготвяща самостоятелни разбори на обществените финанси и самостоятелни стопански прогнози, които се употребяват като база за подготвянето на бюджета на страната.

Според OBR английската стопанска система се чака да нарасне с 1,5% през актуалната година по отношение на предишна оценка от месец март за покачване на Брутният вътрешен продукт с 2 на 100. За 2018-а година се чака икономическа агресия от 1,4% (вместо от 1,6%) и ново закъснение на растежа през 2019-а година до 1,3% (от 1,7% оценка през март). Към края на прогнозния интервал се чака напредък на Брутният вътрешен продукт на Англия с 1,5% през 2021-а година (под предходна прогноза за покачване с 2,0%), като OBR чака икономическа агресия от 1,6% през 2022-а година.

Очакваше се Офисът за бюджетна отговорност да направи сходни по-мрачни стопански прогнози, откакто през октомври той уточни, че ще намали упованията си за индустриалния напредък на Острова за години напред.

По-слабите прогнози за растежа би трябвало да значат за финансовия министър Хамънд по-ниски данъчни доходи, добавяйки по този метод към провокациите пред постигането на главните цели за възстановяване на английските обществени финанси.

В същото време бюджетният недостиг на Обединеното кралство за фискалната 2017/2018 година (април 2017-а/март 2018-а) се чака да бъде в размер на 49,9 милиарда паунда по отношение на предходна прогноза за недостиг от цели 58,3 милиарда английски лири. За идната фискална година (април 2018-/март 2019-а) английските управляващи предвиждат, че бюджетният недостиг ще бъде под 2,0% по отношение на Брутният вътрешен продукт, което е съвсем без смяна по отношение на миналата прогноза за недостиг от 1,9% на 100.

По-слабите прогнози за икономическия напредък обаче ще доведат до по-голям бюджетен недостиг в средносрочен проект, като към този момент се чака недостиг от 1,3% от Брутният вътрешен продукт през финансова 2021-а/2022-а година, което е съвсем двойно над миналата оценка за недостиг в размер на 0,7% от Брутният вътрешен продукт.

Преди вота в поддръжка за Брексит, английските управляващи си бяха сложили за цел да реализират до края на това десетилетие бюджетен остатък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР