Властите в Китай съобщиха, че на 13 януари е бил

...
Властите в Китай съобщиха, че на 13 януари е бил
Коментари Харесай

Заразата се завърна! Първи смъртен случай от COVID-19 в Китай от 8 месеца насам

Властите в Китай оповестиха, че на 13 януари е бил регистриран първият смъртен случай, провокиран от новия ковид, от осем месеца насам, предадоха международните организации.

Те цитираха известие на китайския Държавен комитет по въпросите на хигиената и опазването на здравето. " За миналото денонощие са били регистрирани 138 нови доказани случаи на болестта, един от тях е приключил с летален излаз ", се споделя в текста.

Според статистиката на ведомството, в Китай не са били регистрирани нови смъртни случаи от 16 май 2020 година. Както оповестяват китайските медии, новият летален излаз е бил открит в провинция Хъбей след възпаление с ковид, предава Българска телеграфна агенция.

Сред 138-те нови случая на заболяване от COVID-19, регистрирани през предишното денонощие, 14 се оказали привнесени. Осем били регистрирани в Шанхай, три в провинция Гуандун и по един в Пекин, в провинция Хенан и в Гуанси-Чжуанския самостоятелен регион. Други 124 случая се оказали вътрешни.

От началото на пандемията китайските медици са разкрили измежду пристигналите в страната от чужбина жители 4 465 болни, от които 4 181 са оздравели и са изписани от болница. На лекуване се намират 284 души, трима от които са в тежко положение.

По последни данни общият брой на доказани случаи на заболяване от COVID-19 в континентален Китай е достигнал 87 8454, като са умряли 4 635 души, а 82 324 пациенти са оздравели. По данни на управляващите понастоящем са налице 885 дейни случая на болестта, като 24 от инфектираните се намират в тежко положение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР