Властите в Холандия решиха да озаптят превишаващите скоростта шофьори по

...
Властите в Холандия решиха да озаптят превишаващите скоростта шофьори по
Коментари Харесай

„Пеещо” шосе се превърна в кошмар за местни жители

Властите в Холандия взеха решение да озаптят превишаващите скоростта водачи по много ексцентричен метод, само че претърпяха цялостен крах. За справяне с казуса бе построен специфичен сектор от пътя в провинция Фрисланд, при прекосяването на който с по-висока от разрешената скорост се включваше мощна мелодия.

Идеята на създателите на плана беше пътят да извършва химна на провинцията Фрисланд, само че те не регистрираха няколко особености. Първата е, че на локалните поданици им се постанова непрекъснато да слушат осъществяването, къй като съвсем никой от преминаващите водачи не съблюдава ограничаването от 60 км/ч.
Втората специфичност е, че колкото по-висока е скоростта на движещия се в сектора автомобил, толкоз по-бърза е и мелодията. Като се добави и фактът, че постоянно се случва няколко коли по едно и също време да се движат по-бързо от разрешеното, химнът се трансформира в невероятна какафония от звуци.
В последна сметка след редица тъжби от страна на локалните хора, „ свирещата” настилка беше демонтирана, освен това единствено 24 часа след нейното слагане. Проектът коства 80 000 евро на управляващите на Фрисланд, като тази сума е хвърлена напразно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР