Властите в Гърция са започнали да преместват бежанци и мигранти

...
Властите в Гърция са започнали да преместват бежанци и мигранти
Коментари Харесай

Гърция мести бежанци от взривоопасния Лесбос

Властите в Гърция са почнали да реалокират бежанци и мигранти от остров Лесбос навътре в страната, оповестяват локалните електронни издания.

В рамките на интервенцията над 260 бежанци и мигранти от разнообразни националности, принадлежащи към уязвими групи, са отпътували с транспортен съд от основния град Митилини на острова за пристанище Пирея.

От Пирея, благодарение на чиновници от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, те ще бъдат откарани с рейсове в центрове в континенталната част от страната.

Целта на гръцкото министерство за миграцията е от островите да бъдат преместени допустимо повече бежанци, нуждаещи се от отбрана.

"Това са старания, които отсега нататък ще се засилят ", споделил пред гръцката организация АНА-МПА министърът за миграцията Янис Музалас.



До 10 декември се чака да бъдат подхванати дейности, тъй че към три хиляди души от остров Лесбос, където са настанени към 8 500 бежанци и мигранти, да бъдат преместени в разнообразни центрове навътре в Гърция.

Подобни извозвания на хора се планува да бъдат осъществени и от други острови.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР