Властите в Дания преразгледаха решението си да унищожат цялата популация

...
Властите в Дания преразгледаха решението си да унищожат цялата популация
Коментари Харесай

Дания няма да избива норки заради коронавируса

Властите в Дания преразгледаха решението си да унищожат цялата популация от норки във фермите поради риска животните да предадат мутирал ковид на хората.
Правителството ще се постарае да избави животните, съобщи през днешния ден министърът по въпросите на равенството сред половете, продоволствието и риболова Могенс Йенсен.
 Могат ли датските норки да провокират паралелна пандемия от Covid-19? Могат ли датските норки да провокират паралелна пандемия от Covid-19?
Дания затвори 5 общини с население от 280 хиляди души, откакто в Северна Ютландия мутирал вирус Covid-19 се съобщи от човек върху...
По-рано министър-председателят Мете Фредериксен разгласи проектите, с цел да се предотврати разпространяването на инфекцията.
„ Ще създадем всичко по силите си, с цел да спасим животните “, сподели Моген Йенсен в инетрвю за телевизия „ Мидвест “. Правителството няма нищо срещу развъждането на норки, което е значим бранш в стопанската система и обезпечава доста работни места, сподели министърът.
В началото на ноември датското държавно управление взе решение да унищожи всички норки във фермите в страната, откакто при тях беше открит мутирал ковид, напомня БГНЕС. Коронавирусът се популяризира бързо измежду 1 139 ферми за норки и се появиха опасения, че той може да се придвижи и върху хората. Във фермите в Дания се отглеждат сред 14 и 17 милиона норки.
Решението за всеобщо заличаване провокира, а опозиционните партии желаеха оставката на Йенсен.
 Масово тестват жителите на седем общини в Дания Масово тестват жителите на седем общини в Дания
Жителите на седем общини в Северна Ютландия в Дания ще бъдат тествани за съществуването на ковид. Масовото тестиране стартира в събота...
По-късно министърът призна, че унищожаването на здрави норки е било неточност и акцентира, че поема цялата отговорност за протичащото се в неговото министерство.
Според него държавното управление не е имало правно съображение да изисква убиването на норки отвън ферми, където са разпознати животни, инфектирани с ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР