Властите в Чехия са заинтересовани от развитието на коректни отношения

...
Властите в Чехия са заинтересовани от развитието на коректни отношения
Коментари Харесай

Бабиш: Чехия не иска нагнетяване на отношенията с Русия

Властите в Чехия са заинтригувани от развиването на правилни връзки с Русия и не желаят ескалация, съобщи министър председателят на страната Андрей Бабиш.
„ Надявахме се, че Русия ще признае непоследователността на своята реакция [за експулсирането на 18 чиновници на съветското посолство в Чехия], само че нашето предложение за това остана без отговор ”, сподели Бабиш.
 Бабиш ще в профил от поста здравния министър на Чехия Бабиш ще в профил от поста здравния министър на Чехия
Премиерът на Чехия Андрей Бабиш ще изиска оставките на министъра на опазването на здравето Ян Блатни и на образованието Роберт Плага, предава...
По-рано през днешния ден беше оповестено решението на чешкото държавно управление броят на чиновниците на съветското посолство в Прага да бъде понижен до аналогичния цифров състав на чешкото посолство в Москва. Решението влиза в действие от през днешния ден, а Русия има период до края на май да изтегли своите чиновници.
Премиерът акцентира, че дейностите на държавното управление са съгласувани с президента на Чехия Милош Земан, който ги е „ подкрепил напълно ”.
Първият вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Хамачек съобщи, че случаят във Врбетице през 2014 година, поради който се стигна до сред Москва и Прага, е „ голямо предизвикателство за Чехия в региона на сигурността ”.
„ Радвам се, че успяхме да се оправим с този проблем, който евентуално е най-големият за нас в тази област през последните десетина години ”, сподели той.
 В Израел: Бабиш и Орбан договарят за общ фонд за произвеждане на ваксини В Израел: Бабиш и Орбан договарят за общ фонд за произвеждане на ваксини
Чешкият министър председател Андрей Бабиш ще посети Израел през днешния ден, с цел да научи повече за тактиката и производството на ваксини в страна, която той...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР