Властите в Белгия заявиха, че ще забранят така наречените конвои

...
Властите в Белгия заявиха, че ще забранят така наречените конвои
Коментари Харесай

Белгия забранява „Конвоя на свободата“ към Брюксел

Властите в Белгия обявиха, че ще забранят по този начин наречените " конвои на свободата ", които оповестиха, че ще се съберат в Брюксел идната седмица, съобщи кметът на белгийската столица Филип Клозе, представен от Агенция Франс Прес.

" Въвеждат се ограничения, с цел да се предотврати блокирането на района на столицата Брюксел ", сподели той.

Според апела за митинг, публикуван в обществените мрежи, конвоят от транспортни средства, въодушевен от протестното придвижване против рестриктивните мерки в Канада, се очакваше да дойде в Брюксел в понеделник.
Забраниха провеждането на Конвоя на свободата в Париж
Префектът на полицията в Париж издаде заповед за възбрана на провеждането на Конвоя на свободата, разгласен във френската столица за петък,...
Прочети повече
В взаимно изказване, оповестено с района на Брюксел и белгийското министерство на вътрешните работи, Клозе съобщи, че федералната полиция ще вкара специфичен граничен надзор, с цел да спре влизането на конвоите в страната.

Участниците, които към този момент са на белгийска територия, ще бъдат пренасочени към огромен паркинг наоколо до националния стадион в северната част на Брюксел, прибавиха те.

Освен това ще бъдат издадени " декрети за възбрана на демонстрации с моторни транспортни средства " на равнище район и град Брюксел, се споделя в изказването.

Във Франция полицията в Париж съобщи в четвъртък, че ще забрани конвоите, които се чака да се съберат във френската столица в петък. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР