Властите продължават разследването за пожара, при който вчера изгоря националния

...
Властите продължават разследването за пожара, при който вчера изгоря националния
Коментари Харесай

Продължава разследването на пожара в Националния музей в Рио де Жанейро

Властите не престават следствието за пожара, при който през вчерашния ден изгоря националния музей в Бразилия.

 © Българска телеграфна агенция
Сградата на изгорелия народен музей в Рио де Жанейро може да рухне. Спасителните служби не престават да унищожават остатъчни огнища и изваждат оживели в огнената буря експонати. Причина за пожара може да е било късо съединяване, само че също и самоделен книжен фенер, кацнал инцидентно на покрива.

Все отново управлението на музея счита, че огромните загуби е можело да бъдат избегнати, в случай че постройката е била снабдена със модерна противопожарна система. Едно от главните обвинявания против управляващите е точно неналичието на задоволително финансиране.

Росиели Соареш, министър на образованието: Министерството на образованието неотложно отпуска 10 милиона реала на Федералния университет на Рио де Жанейро, с цел да подсигурява опазването на наследството, както и да покрие разноските по следствието в съгласуваност с полицията.
Сумата се равнява на към два и половина милиона $, а настрана се отпускат спомагателни средства за подсилване на опустошената постройка.

 Пожар унищожи Националния музей на Бразилия Пожар унищожи Националния музей на Бразилия
Пожар унищожи Националния музей на Бразилия. Все още не са ясни аргументите за лумването на огъня. При случая няма потърпевши, само че се допуска, че н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР