Властите продължават да отчитат големи групи заловени мигранти във вътрешността

...
Властите продължават да отчитат големи групи заловени мигранти във вътрешността
Коментари Харесай

Турски шофьори возят мигранти от Ямбол към София срещу 200 евро

Властите не престават да регистрират огромни групи хванати мигранти навътре в страната. Днес Районната прокуратура в Стара Загора разгласи, че двама турски жители са упрекнати за трафик на незаконни мигранти, откакто са били хванати с 90 чужденци, 14 от тях деца край село Плодовитово. Турците са професионални водачи на тир и трябвало да получат 200 евро, с цел да закарат групата от Ямбол до посочен паркинг в София,.

Шофьорите влезнали на 23 декември у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " и стигнали до село Лесово, където щели да " вършат бизнес ". По информация на Прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен прочут и им предложил да оставят камиона и да се върнат на автомагистрала  „ Тракия ", където да осъществят транспорт с празен товарен автомобил до София. Така те отпътували от Ямбол с 90 афганистанци, всичките мъже, като 14 от тях малолетни.  

Органите на реда са открили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно маршрута Елхово – София през последните два месеца. Двамата турски жители са арестувани за 72 часа, а в първия работен ден - 28 декемвр, дежурен прокурор ще внесе в Районен съд - Чирпан искане за непрекъснато задържане на двамата турски жители.

Само в Районна прокуратура Стара Загора в последно време има 6 досъдебни производства за трафик на мигранти, демонстрира информация на " Сега " на уеб страницата й. Случаите демонстрират огромен набор от трафиканти, настоящи на наша територия. На 15 декември е предявено обвиняване на 33-годишния И.И., за това, че предния ден на автомагистрала " Тракия " е хванат с 11 мароканци, които превозвал против 1100 евро.

При опит да бъде спрян от полицейски чиновници той не се подчинил на разпорежданията, слязъл от автомобила, почнал да бяга по пътното платно в посока противоположна на придвижването. На 13 декември, отново на " Тракия " е хванат 22-годишен жител на Грузия да транспортира в лек автомобил петима мароканци. Грузинецът към този момент е наказан на 9 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от три години и санкция в размер на 500 лв.. Наказанието е наложено по съглашение, утвърдено от съда.

По трето досъдебно произвеждане е открит като причинител сирийски жител - А.Х., на 52 година, който на 18 декември е хванат с четирима мароканци, които превозвал през страната против 800 евро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР