Властите на Киев обмислят възможността да евакуират около 3 милиона

...
Властите на Киев обмислят възможността да евакуират около 3 милиона
Коментари Харесай

Опасност от пълно спиране на тока: Властите на Киев обмислят евакуация на столицата

Властите на Киев обмислят опцията да изтеглят към 3 милиона поданици на украинската столица поради заплаха от цялостно прекъсване на тока. Може да загубим цялата си система за зареждане, заяви ръководителят на службата за сигурност на киевската администрация Роман Ткачук. При този излаз минимум 12 часа авансово чиновниците ще получат уведомление от службите, че мрежата е пред срив. Властите ще стартират да осведомят хората и да ги молим да изоставен.

Киев приготвя към 1000 отоплителни убежища за зимата, множеството от които са ситуирани в образователни заведения. Засега обстановката с електрическата енергия в града е управляема.

Държавният електроенергиен оператор на Украйна разгласи спешни спирания на електрозахранването в Киев и 7 други района на страната за неопределен срок вследствие на разрушителните удари на Русия по енергийната инфраструктура.

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси разгласи възобновяване на външното електрозахранване на Запорожката АЕЦ. Това стана 2 дни след последния случай, когато централата получаваше сила от аварийни дизелови генератори.

В същото време съветските сили не престават да обстрелват украински градове и села с ракети и дронове, нанасяйки вреди на електроцентрали, водоснабдяване и други цивилен обекти в продължаващата към този момент 9 месеца война.
Знаем защо се готви врагът. Ще реагираме и ще продължим да освобождаваме земята си. Мерките за противопоставяне на ракетния и безпилотния гнет се усилиха. В това отношение процентът на свалени дронове стана по-висок, само че към момента има какво да се направи. Трябва да осигурим цялостна отбрана на украинското небе и ще продължим да вършим всичко допустимо и невероятно за това. През идващите седмици чакаме положителни вести във връзка с противовъздушната и противоракетната защита за Украйна.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Генщабът в Киев заяви за нови триумфи на украинската войска. През миналото денонощие въоръжените сили на Украйна нанесоха 7 удара по съперника през миналото денонощие. Поразени са центрове на персонален състав, въоръжение и военна техника, както и позиции на системите за Противовъздушна отбрана на съперника. Украинските военни свършиха добра работа против вражеските позиции в Чулановка в Херсонска област и в щаба в Басан, там бяха унищожени доста вражеска техника и бойци. 

Заради глобите Руската федерация не може да създава ракети, в частност ракетите " Кинжал ", твърди украинският боен специалист.

След нападението с украински морски дронове против съветския Черноморски флот в пристанището покрай Севастопол на полуостров Крим, Украйна желае да закупи повече оръжия от този вид, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. По украински оценки три съветски бойни кораба са били изумени предходната седмица при нападението против Севастопол. Сред тях е бил и новият флагман „ Адмирал Макаров “. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР