„Властите, които вземат решения за управление на коронакризата, трябва да

...
„Властите, които вземат решения за управление на коронакризата, трябва да
Коментари Харесай

Проф. Дроздстой Стоянов: Да се помисли за психичното здраве на децата и на медиците

Властите, които вземат решения за ръководство на коронакризата, би трябвало да имат ясно схващане за следствията върху психологичното здраве на хората и да имат ясна стратегия по какъв начин да лимитират тези последици. Нашите управляващи не направиха нищо в тази посока... Пациентите ни са се нараснали като колатерални жертви на пандемията “ . Това сподели пред БНР акад. проф. доктор Дроздстой Стоянов, психиатър, някогашен народен съветник по психиатрия.

Той акцентира, че в региона на психологичното здраве би трябвало да се подхващат три дейности - обезпечаване на психологичното здраве на децата, грижа за психологичното здраве на личния състав и образуване на дежурни групи в детските градини за медицинския личен състав.

Децата са оповестени за разпространители на инфекцията - нещо, което ги стигматизира . Второ, въвеждайки ги в режим на онлайн образование, остават пред екрана на електронни устройства за повече от 10 часа дневно, което е сигурен излаз към разстройство на вниманието с хиперактивност. Властите би трябвало да ни извикат, с цел да им кажем какво би трябвало да се предприеме, с цел да се обезпечи съответно поддържане на естествената връзка на децата и ограничение на експозицията пред устройството... Медиците са изложени на извънреден стрес и с тях се работи спорадично и тук-там “, разясни психиатърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР