Влаковете Eurostar бяха отменени в събота поради наводнени тунели в

...
Влаковете Eurostar бяха отменени в събота поради наводнени тунели в
Коментари Харесай

Наводненията в Eurostar помрачиха новогодишните празници на пътниците

Влаковете Eurostar бяха анулирани в събота заради наводнени тунели в Южна Англия, причинявайки злощастие на новогодишните пасажери във второто огромно спиране за 10 дни.


Стотици пасажери бяха блокирани на лондонската гара Сейнт Панкрас, до момента в който Eurostar се извиняваше на клиентите. Младоженците Никол Карера, на 29, и брачният партньор й Кристофър, на 31, идващи от Ню Йорк, споделиха, че проектите им да прекарат новогодишната нощ в „ Дисниленд Париж “ са били „ разрушени “. „ Сега няма да влезем в Париж до на следващия ден към 18:00 часа “, сподели Карера и добави, че вместо това те просто ще се разходят из френската столица.


Друга двойка, Кристина Дейвид, на 25, и Джорджина Бенямин, на 26, от Сидни, възнамеряваха да създадат Париж последната си спирка в Европа, преди да отлетят вкъщи. Дейвид сподели, че се усеща „ разочарована, ядосана, тъжна “, добавяйки, че „ има доста хора, които плачат “ и в този момент няма къде да останат.


Инцидентът се случи, откакто френските синдикати прекратиха яростна стачка, която блокира туристите и задържа товарите единствено дни преди Коледа. Изненадващото овакантяване на служащите, които блокираха тунела, провокира часове на безпорядък в железопътните възли в Париж и Лондон. Влаковите услуги на Eurostar бяха обновени на 22 декември, откакто беше реализирано съглашение със синдикатите, в което се споделя, че договарянията са дали „ резултати, които ни удовлетворяват “. Бедите в събота са допълнение към блокажа на пътуванията през годината заради стачки, стихии и други проблеми. Пътуващите до Франция през април устояха до 16 часа очакване в Дувър заради по-големия от упования брой пасажери и метеорологичните условия. Тогавашният вътрешен министър Суела Браверман отхвърли закъсненията да са последица от Брекзит.


През август полетите до и от Обединеното кралство бяха наранени от техническа нередовност, засягаща системите за надзор на въздушното придвижване, до момента в който през ноември бурята Киаран докара до прекъсване на фериботи и анулация на полети. Продължаващите над една година стаки на железопътни служащи поради заплащането и изискванията на фона на рецесията с разноските за живот също се отрази на пасажерите. Макар железопътният синдикат RMT предишния месец да бе декларирал, че членовете му са дали своят вот в интерес на съглашение за възнаграждение, синдикатът машинистите ASLEF, към момента не е постигнал съглашение.

Eurostar е 55,75% благосъстоятелност на френската държавна SNCF Voyageurs. Тя съвсем банкрутира по време на коронавирус пандемията, само че беше избавена със дотация от 290 милиона евро от акционерите, в това число френското държавно управление. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР