Влакът Пловдив-Одрин, който потегли за първи път от града под

...
Влакът Пловдив-Одрин, който потегли за първи път от града под
Коментари Харесай

Влакът за Одрин: Тъкмо тръгна и взе, че спря

Влакът Пловдив-Одрин, който потегли за първи път от града под тепетата през предишния уикенд се стопира. Засега краткотрайно, научи OFFNews.

Причината е, че разписанието му е недомислено, а броят на пасажерите - извънредно разочароващ.

Вместо богат берекет от мераклии, които да си харчат парите в близкия до границата турски град, през първия ден на новия трен 1 юни, събота за него са си купили билети всичко на всичко 38 души. В неделя са били още по-малко, макар че цената за трена, която е 28,50 лева в двете направления е по-ниска от тази на рейсовете по дестинацията. Освен това управляващите в Одрин се бяха подготвили за уикенд композицията и бяха обезпечили безвъзмезден превоз от гарата до центъра на града за всички мераклии от България за вземане-даване в града.

Влакът тръгваше в 08:40 от Пловдив и след 4 часа престой в Одрин поемаше назад като в Пловдив се връщаше в 21:15 ч.

Още преди да бъде пуснат новият трен доста железничари признаха, че разписанието му е неловко, а времето за пътешестване - 4 часа, прекомерно дълго за 200 километра разстояние по жп линия, която на книга поддържа скорости от 160 км/ч.

Сега разписанието ще се преразглежда, а уикенд композицията стопира още тази или най-късно след седмица.

От БДЖ обясниха пред OFFNews, че влакът единствено краткотрайно няма да се движи и че ще бъде възобновен при усъвършенствано разписание. Композицията към този момент ще потегля не от Пловдив, а от София и ще се движи оптимално бързо. Най-вероятно спирките преди Одрин ще са единствено в Пловдив, Димитровград и Свиленград.

Очакванията са новият трен да тръгне през лятото, само че тъкмо по кое време не се знае.

И до момента в който БДЖ стопира преди малко пуснатата комбинация Пловдив-Одрин, то компанията на близкия до ГЕРБ транспортен магнат Миролюб Столарски " Карат-С " от 11 юни пуска рейсове по същия маршрут. Бизнесменът получи на 35-годишна концесия жп гарата в Пловдив и сега на нея популяризира главно личните си рейсове. В първокласния му хотел във Велинград пък се организират огромна част от партийните вечеринки на партията на Бойко Борисов.

Явно Столарски не се тормози от липса на пасажери, за разлика от БДЖ, разясняват железничари и намират връзка сред двете събития.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР