"Влагаме огромни усилия в здравеопазването. Дай Боже до две седмици

...
"Влагаме огромни усилия в здравеопазването. Дай Боже до две седмици
Коментари Харесай

На фона на здравна криза: Влагаме огромни усилия в здравеопазването, хвали се Борисов

"Влагаме големи старания в опазването на здравето. Дай Боже до две седмици да понижат числата на инфектираните. " Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време следващата ревизия, излъчена във Фейсбук. Днес Борисов посети завода за манипулационни роботи и електрически автомобили Milara International в Пловдив. Заедно с него беше и вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

Борисов още веднъж разяснява, че у нас се споделя на хората да се съблюдават ограниченията, само че при Черния петък те са счели за належащо да напазаруват.

"Винаги питаме по какъв начин е в другите страни, с цел да може българите да чуят ", сподели още министър председателят.

"Вчера във Франция пуснаха фризьорските салони - огромна наслада. Навсякъде в света е по този начин. Дай Боже до две седмици да намалеят числата. Затова влагаме големи старания в опазване на здравето. Този месец ще има 70-80 млн. лева за хората на първа линия. Плюс парите за ремдесивир в допълнение, които дадохме, това са над 100 млн., отишли този месец единствено за опазването на здравето, при 10% данък”, изясни министър-председателят.

Той обърна внимание, че в страната няма КПП-ата и хората могат да се разходят в планината и в парка.

Борисов разяснява и тематиката за страха измежду хората. "Точно това се опитваме да вършим. Да не сътворяваме суматоха, да е обикновено и да е естествено, в това време от другата страна на везната стоят докторите. Казват, че натискът е огромен”, уточни той. И регистрира, че стопанската система работи и нищо не се е трансформирало.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР