ВладимирПутинще се кандидатира за президент на Русия като независим кандидат,

...
ВладимирПутинще се кандидатира за президент на Русия като независим кандидат,
Коментари Харесай

Путин се явява на президентските избори в Русия като независим кандидат

ВладимирПутинще се кандидатира за президент на Русия като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет, подсилен от публични фигури от разнообразни сфери.

Инициативен комитет, в който влизат над 700 политици и представители на спортните и културните среди, се събра през днешния ден в Москва и единомислещо поддържа номинацията наПутинкато самостоятелен претендент, показва „ Ройтерс ”, като се базира на съветските информационни организации.

Путин, който е на власт в Русия като президент или министър-председател повече от две десетилетия, разгласи предходната седмица, че ще се кандидатира за нов шестгодишен мандат на идните президентски избори, които ще се произведат през март следващата година.

„ Той няма да взе участие в изборите като претендент на ръководещата партия „ Единна Русия ”, макар че ще има цялостната ѝ поддръжка, а като самостоятелен претендент ”, съобщи Андрей Турчак, почитан представител на партията, представен от „ РИА Новости ”.

Сергей Миронов, ръководител на партията „ Справедлива Русия ” е обяснил, чеПутинще се кандидатира като самостоятелен претендент и че ще бъдат събрани подписи в негова поддръжка.

За 71-годишнияПутинизборите са условност: с поддръжката на страната, държавните медии и без съвсем никакво публично противоречие той сигурно би трябвало да завоюва, отбелязва „ Ройтерс ”.

Поддръжниците наПутинтвърдят, че той е възстановил реда, националната горделивост и част от въздействието, което Русия загуби по време на хаоса след разпадането на Съветския съюз, и че войната му в Украйна – която самият тойнарича „ специфична военна интервенция ”, е изцяло оправдана.

В резултат на дългогодишните репресии против съперниците и критиците, подсилени с нови закони за „ подправените вести ” и „ дискредитирането на армията ”, критиците и съперниците на войната получиха дълги присъди в затвор или избягаха в чужбина на фона на непрекъснато свиващото се пространство за инакомислие в страната, отбелязва „ Ройтерс ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР