Владимир Зографски се класира с 13-ти резултат за финалите в

...
Владимир Зографски се класира с 13-ти резултат за финалите в
Коментари Харесай

Владимир Зографски се класира за финалите в ски скоковете от малка шанца в Пекин

Владимир Зографски се класира с 13-ти резултат за финалите в ски скоковете от дребна шанца на олимпийските игри в Пекин. В квалификациите най-хубавият ни играч в този спорт  записа скок от 97.5 метра и с 99.7 точки откри място в утрешния край в конкуренцията.

Преди скока си самоковецът трябваше да напусне " масата " за старт, поради вятъра в комплекса в Джъндзякоу. Силният ентусиазъм накара уредниците да забавят скока на българина с към минута, само че това не попречи на положителното му показване.

„ Допуснах няколко неточности, само че това е подготовка, на следващия ден е огромният ден. Забавянето преди скока не бих споделил, че ми пречи, аз виждам да се съсредоточвам за това какво ми престои. По-лошо е, в случай че се наложи да чакаш на тези температури. Олимпийските игри са най-големият зимен конгрес, всичко е на доста високо равнище, на мен ми харесва тук, бих споделил по-добре от предходните две, на които съм взел участие. Ако желаеме да подобрим класирането от последната Олимпиада, ще би трябвало да създадем усъвършенствания “, показа след квалификацията  Владимир Зографски пред  Българска национална телевизия.


Мариус Линдвик (Норвегия) завоюва квалификацията със скок от 100.5 метра и 116.7 точки. Втори със скок от 103.0 метра и оценки от 116.6 точки е неговият съотечественик Роберт Джонсън. Трети е представителят на Плоша Петер Жила със скок от 102.5 метри и 112.1 точки.

Непосредствено преди Владимир Зографски, 12-ти е четирикратния олимпийски първенец Симон Аман (Швейцария), а след него на 16-то място е друго огромно име в този спорт  - Давид Кобатски (Полша).



Лидерът за международната купа Карл Гейгер (Германия) приключи 9-ти, а легенрадрия японец Риорю Кобаяши е 4-ти.

От 53 състезатели в пресявките  50 не престават в главното съревнование. Финалът в дисциплината е на следващия ден, 6 февруари, и стартира в 13.00 часа българско време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР