“Владимир Владимирович, вие знаете, че работим в рамките на международното

...
“Владимир Владимирович, вие знаете, че работим в рамките на международното
Коментари Харесай

Юрий Борисов: решението за излизането ни от МКС след 2024 г. е взето

“Владимир Владимирович, вие знаете, че работим в границите на интернационалното съдействие на Международната галактическа станция ”, обърна се Борисов към Путин. “Безусловно е, че ще си осъществим всичките отговорности към нашите сътрудници. Но решението за излизането от станцията след 2024 година е към този момент взето. Аз си мисля, че към това време ще стартираме да построяваме съветска орбитална станция ”. 

Няма спор, че държанието на Юрий Борисов е много по-дипломатично спрямо това на Рогозин, само че политическият му език е същият. И в случай че познавате задоволително добре съветския новговор, ще разберете, че в това изявление няма нищо значително – нищо, което към този момент да не знаем. Първо, Борисов приказва за излизане от плана МКС, с акцент върху думичката “след ”. Това не е заричане, че в деня след Нова 2025-та година Роскосмос ще каже “адиос ”. Второ, той обвързва напускането с готовността на новата съветска орбитална станция “РОСС ” – а да се мисли, че тя ще е подготвена през 2025 година, е прекомерно оптимистично. 

От НАСА също удостоверяват, че не са получили публично известие за напускането на МКС от Русия. “Буквално видяхме това известие доскоро ”, оповестява Робин Гейтънс, шефът на МКС откъм страната на НАСА за Ройтерс. “Не сме получили нищо публично ”. 

“Изразът “след 2024 година ” значи всяка една допустима дата и НАСА няма от какво да се тормози най-малко до 2030-та или най-малко до момента в който модулът  “Звезда ”, който бе изстрелян през 2000 година, продължава да действа ”, твърди известният галактически специалист и публицист Анатолий Зак.

{fcomment}

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР