Владимир Стоянов, познат като Владо Плацентата, е задържан отново. Този

...
Владимир Стоянов, познат като Владо Плацентата, е задържан отново. Този
Коментари Харесай

Владо Плацентата пак е задържан – за незаконно притежание на оръжие

Владимир Стоянов, прочут като Владо Плацентата, е арестуван още веднъж. Този път мотив за ареста му е нелегално владеене на оръжие. По думите на Иван Петров, юрист на акушерката Албена Гагова, която Стоянов атакува поради плацентата на новороденото му, той има седем висящи каузи и мястото му е в ареста.

По защитникът посочи, че доктор Гагова към този момент физически е добре, само че продължава да се бори с психическата контузия и върви на работа със боязън. Адвокатът добави, че тя има 4 ограничаващи ограничения от районния съд против Стоянов – той има възбрана да я приближава, да върви в „Шейново“, да върви в региона, където тя живее и да контактува с нея.

Петров уточни, че по делото нападателят освен оспорва това, че я е нападнал, само че твърди, че изобщо не е бил в болничното заведение, детето не било негово и даже не познавал майката.

„ Основното, с което не сме съгласни, е характерът на телесната щета. Според една експертиза, която е направена три дни след случилото се, е лека. Но тя е била в безсъзнание, което значи междинна телесна щета ”, разяснява той.

По делото е поискано да бъдат разпитани още двама души. Единият от тях е шефът на болничното заведение доктор Румен Велев, който е бил към този момент разпитван, както и е поискана разпечатка от диалозите му със Стоянов по телефона.

Разликата във типа на телесната щета е, че при лека наказването е 1 до 5 години, а при междинна – от 3 до 10 години. По думите на юриста, в случай че доктор Гагова не беше здравно лице, щеше да се размине по същия метод като шведа Сундберг, който ритна камериерка в Слънчев бряг. Той добави, че Стоянов даже твърди, че Гагова не е изобщо здравно лице.

Според Петров при добра организация на съда до началото на идната година би трябвало делото да бъде финализирано.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР