Владимир Стоянов, обвинен в побой над кушер-гинеколожката д-р Албена Гагова

...
Владимир Стоянов, обвинен в побой над кушер-гинеколожката д-р Албена Гагова
Коментари Харесай

Мъжът, обвинен за побой над лекарка в „Шейново”, е с богато криминално досие

Владимир Стоянов, упрекнат в побой над кушер-гинеколожката доктор Албена Гагова от болница „ Шейново”, е с богато престъпно досие. Той е арестуван на 2 юли за 72 часа.

В събота – 1 юли, той атакува лекарката, която таман бе изродила детето му, тъй като отказала да му даде плацентата на бебето в неработния ден и без нужните документи.

Криминално досие

Още през 1997 година, когато е бил малолетен, Стоянов е наказан за държане на опиати и обир. Три години по-късно пък влезнал нелегално в България и отново бил наказан. Той обаче към този момент е оправдан по 3-те присъди и се води неосъждан.

Към момента обаче Стоянов е обвиняем за обир на сребърен синджир от малолетно момче в София, както и за инцидентен палеж.

През октомври предходната година пък бил арестуван за това, че криел 22-ма иракчани в къща в София. Бил в ареста 2 месеца, само че по-късно съдът го е пуснал под гаранция.

Срещу Стоянов е повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета на медицински експерт при осъществяването на службните му отговорности, за което може да бъде наказан на затвор от 1 до 5 година

Той отхвърля за нападението.

Предисторията

На 1 юли измежду бял ден пациентка на доктор Албена Гагова ражда крепко бебе.

Бащата Владимир Стоянов твърди, че се занимава с генетични проучвания и упорства да получи плацентата на новороденото. Лекарката се обадила на шефа си.

„ Аз чувах гласа на бащата, който беше много нападателен, и споделих: " Кажи му, че ще съхраним плацентата както би трябвало. В понеделник, като дойда на работа ще забележим дали има разрешителни ", спомня си доктор Румен Велев, шеф на болница „ Шейново”.

По-късно една от акушерките намира доктор Гагова в безпомощно положение.

Лекарката няма спомен за случая. Тя е със строшен нос, комоцио, раздрана джука и голям брой пострадвания. Колегите й са в потрес.

Д-р Гагова ще отсъства по болест най-малко 2 месеца, до момента в който се възвърне изцяло физически и душевен.

Реакции

От здравното министерство оповестиха, че не са издавали позволение на компанията на името на мъжа за работа с биологичен материал. Компанията му се занимава със строителни и други действия.

Утре прокуратурата ще желае от съда най-тежката мярка за неотклонение за Стоянов – задържане под стража.

В болница „ Шейново” пък ще има алегоричен митинг.

„ Какъв човек би трябвало да си в този миг, в който ти се ражда дете, ти да си кадърен на експанзия против индивидът, изродил детето ти”, пита доктор Велев.

И майката и бебето са добре. За тях продължава да се грижи екипът на Шейново.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР